Mail Order (MOTO) Değerlendirmesi

mail order değerlendirmesi
Mail Order

MOTO (Mail Order Telefon Sipariş) Nedir?

İşletme sahipleri müşterilerin ve borçluların ödeme süreçlerini mümkün olduğu kadara kolaylaştırmak isterler. İdeal bir senaryoda, çipli bir kredi kartı olan herkes ödeme yapabilmektedir. Online ve telefon ile yapılan işlemlerin daha düşük güvenlik riski içermektedir, bununla beraber müşteriler için daha az tercih edilmektedir.

Uzaktaki müşterilerden ödeme kabul etmek isteyen işletmeler bu süreçlerini belirli yönetmeliklere uygun şekilde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İşletmelerin bu riskten kaçınmak istiyorlarsa, güvenli ödeme konusunda uzmanlaşmış ödeme şirketleri ile çalışmaları gerekmektedir.

MOTO nedir?

MOTO “mail order phone order” olarak kelime açılımına sahiptir ve “mail order telefon sipariş” olarak Türkçeye çevrilebilir. Ancak bu tür finansal işlemler gün geçtikçe daha nadir görülmektedir. Bu nedenle MOTO (Mail Order Telefon Sipariş), ödemeyi alan kuruluşun satın alma işleminde kullanılan kartı fiziksel olarak görmediği herhangi bir finansal işlemle eş anlamlı hale gelmiştir.

Telefon Ödeme Sistemleri Nasıl Düzenlenir?

Tüm kredi kartı ödemeleri, güvenli bir finansal ortam sağlayan Ödeme Kartı Sektörü Veri Güvenliği Standardı (PCI DSS) tarafından düzenlenir. Pospratik’in IVR ödeme çözümleri, PCI DSS seviye 1 uyumludur.

MOTO işlemlerinde, satıcılar belirli bilgiler içeren ayrıntılı kayıtlar tutmalıdır. Örneğim, ödemenin kopyası, telefonla mı, e-posta yoluyla mı yoksa çevrim içimi yaptığı tanımlanmalıdır. İşletmeler ayrıca kartları güvenli (SSL) bir bağlantı kullanarak işlemelidirler. Özellikle kredi kartı bilgileri şirket veri tabanında depolandığında güvenlik standartlarını korumak hayati önem taşır.

MOTO’nun Tüccarlar için Artıları

E-ticaret çağında, müşteriler çevrim içi veya telefonla ödeme seçeneğine sahip olmayı bekler. İşletmelerin ürün veya hizmet satıp satmadıklarına veya vadesi geçmiş borçlarının durumlarına bakılmaksızın, müşteriler, ödemeyi şahsen yapma zorunluluğu olmadan kredi kartlarından tahsilat yapmak için hızlı ve kolay bir yol isterler.

İşletmeler, bir seçenek olarak telefon ödeme sistemleri sunmak, gecikmiş faturaların hızlandırılmış bir şekilde kapatılmasını sağlar. Aynı zamanda sepetin hızlıca sonuçlandırılması için müşterilere finansal bir teşvik sağlar.

MOTO’nun Potansiyel Dezavantajları

Tüm kredi kartı işlemleri risk söz konusudur. Ancak, işletmeler kağıt ile bilgi aldıkları kredi kartı formlarında daha yüksek risk altındadır. Çünkü izinsiz kart kullanımda, işletmenin bankası fiziksel pos cihazından geçirilen izinsiz işlemlerde kart sahibi bankaya tazminat ödeme yükümlülüğü vardır

Ayrıca, müşterinin iddialarının sahte olduğunu kanıtlamak ise işletme için ayrıca bir zaman dolayısıyla iş gücü kaybıdır. Mail order ile masrafın geçerli olduğunu kanıtlayabilecek çok ip ucu vardır. Bununla beraber bazı işletmeler kimlik fotokopiler vb. ek bilgiler talep ederler ki bunlar kişisel bilgileri koruma kanunlarına uygun olmayabilirler.

MOTO’ya Başlarken

Mevcut tüketici ortamında işletmelerin müşterilere mümkün olduğunca fazla ödeme seçeneği sunması neredeyse bir gerekliliktir. İşletmeler, bir elektronik ödeme hizmetleri ile birlikte çalışarak bu rahatlığı müşterilerine sunabilirler.

Mail order yerine Online Tahsilat Sistemi Kullanın.

Hızlı ve pratik mail order sistemi

Mail Order artık eski bir teknolojidir.

Kredi kartı kabul eden işletmelerin ödeme kartı endüstrisinin kurallarına uygun zorundadır. Ayrıca, işletmeler kendi kazançlarını yüksek komisyon ücretleri ve ters ibraza karşı korumaya özen göstermesi gerekmektedir. Pospratik gibi bir ödeme işleyen bir kuruluşu seçerek doğru sanal pos ortamlarını ve süreçlerinin seçerek mail order süreçlerini elektronik ortama taşıyabilir, işletme risklerini azaltabilir.

Mail order yerine başka bir çözüm.

Pospratik mail order alternatifi

Güncel teknoloji kullanın, mail order bırakın

Baris Kafa 26 Apr 2019
+90 (850) 840-8180