Online Ödeme Linki ile Tahsilatlarınızı Dilediğiniz Yerde,

Dilediğiniz Zaman Tahsil Edin.

online ödeme
Online Ödeme

 İster online ister farklı telefon veya doğrudan satış yapıyor olun, müşterilerinizi ödeme aşamasına getirinceye kadar çok fazla emek harcıyorsunuz. Aslında ödeme aşamasından bakınca, ödeme almanın hiç kolay olmadığını söylemek yerinde olur.

Kesinlikle, Bu nedenle, bazı durumlarda bir ödeme linki isiniz için çok değerli olabilir; örneğin bir kart kaydırma cihazına erişiminiz olmadığında veya B2B ödemelerini elektronik ortamda toplamak istediğinizde. Bu durumlarda (ve diğer durumda), online ödeme linkleri işlemleri hızlı ve kolay bir şekilde islemek için mükemmel  bir seçenektir. Peki nasıl çalışıyorlar? Hadi bir bakalım. 


Online Ödeme Link’i nedir?

Online Ödeme linki geleneksel bir çevrim içi (internet üzerinden) mağaza satın alımının dışında mallarınız ve hizmetleriniz için ödeme yapan müşterilerden, ödeme talep etmenin bir yoludur. Müşterilere e-posta veya sms yardımıyla gönderilen bir “Hemen Ödeme Yapın” veya “Fatura Ödeme” butonu ile süreci başlatırsınız. Bu müşteriler ödeme düğmesini tıkladığında, ödemeleri gereken tutarı  gösteren bir online ödeme sayfasına yönlendirilir. Fatura ve gönderim bilgilerini güvenli bir şekilde doldurabilirler ve işlem tamamlanır. 


Online Ödeme Linklerini Kim Kullanır? 

Bazı isletmeler ödemelerinin çoğunu toplamak için online ödeme linklerine güvenebildikleri halde, diğer kullanicilar zaman zaman bu çözümlere ihtiyaç duymaktadır. Örneğin müşterilere elektronik fatura gönderen bir B2B sirketiyseniz, online ödeme baglantilarini daha hizli ödeme için fatura e-postalar inin içerisine gömebilirsiniz. (Ayrıca geleneksel olarak fatura yazdırmayı kullanıyorsanız e-faturaya geçisinizin için de tam zamanı olabilir.) 

Ya da ,  pos cihazına erişiminizin olmadığı bir etkinlikte satış yapan bir B2C şirketi olabilirsiniz. Bir müşteri ödemeye hazır olduğunda, onlara kolayca bir online ödeme linki gönderebilirsiniz. Cep telefonlarına gelen mesaj ile kolaylıkla kart numaralarını girerek ödeme bilgilerini kolaylıkla girip hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlayabilirler. 

Şirketinizin online ödeme linkini kendi avantajına nasıl kullanacağına dair bilgi sahip olmak ister misiniz? Muhtemel olasılıklari konuşmak için bizimle iletişime geçin!


Online Ödeme linkleri olusturmanın faydaları nelerdir?

Müşterilerinizin ödeme yapması böylelikle daha kolay hale gelir. Bir online ödeme linki kullanırken bile, müşteriler çok çeşitli ödeme yöntemleri ve para birimleri arasından seçim yapabilir. Daha önce size cari ve ödeme bilgilerine sahip olduğunuz müşterileriniz için, ödeme sayfaları cari bilgiler ve tahsilata ilişkin bilgiler ile doldurulur. Tek yapmanız gereken “Hemen Öde” yi tıklamaktır. Daha da iyisi: linkin mobil cihazlar için optimize edilmiş yapısı ile telefonda açıldığında bile gezinmek çok kolaydır. 

Ödemelerinizi toplamak artık daha kolay. Minimum bilgi işlem maliyeti ile ödeme linki oluşturabilir, ödeme sayfasını kendi markanız ile özdeşleştirebilirsiniz. Ayrıca kredi kartıyla daha fazla ödeme alınmasıyla finans veya muhasebe departmanlarızın üzerindeki ödeme kontrollerinden kaynaklı yük azalır.

Ödemeleri daha hızlı toplayabilirsiniz. Form üzerine eklediğiniz “Hemen Öde” butonu elektronik faturalarınız ile ilişkilendirip , kağıt faturalara nazaran daha hızlıca sizi sonuca ulaştırır. Kredi kartı ile ödeme yapmak sadece ödeme sürecini hızlandırmakla kalmaz, ayni zamanda müşteri kartında uygun bakiye bulunması durumda tahsilatı yaparak size bildirir, aksi durumlarda ise kullanıcıya başka bir kart denemeye yönlendiren bir bilgi mesajı vererek mevcut sorunu gidermesine yardımcı olur. 


İşletmeniz için online ödeme linklerini kullanmak ister misiniz?

Pospratik'in online ödeme linkleri oluşturan modülü, Pospratik bulut servislerini kullandığınızda içerisinde gelmektedir. 

Pospratik bulut servisler ile şunları yapabilirsiniz:

  • Tüm Dünyadaki ödeme türlerini kabul edebilirsiniz, 
  • Yerel dillerde ve para birimlerinde online ödeme sayfasında tahsilat gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Ödeme sayfanızın alanlarını ve görünümünü, markanıza uygun şekilde özelleştirin. 
  • Akilli ödeme yönlendirme teknolojimiz ile doğru ödeme geçitlerini kullanın, 
  • PCI Seviye-1 Uyumluluğunu koruyun. 


Pospratik online ödeme baglantısı ve kurulum talimatları hakkında daha fazla bilgi için Ödeme Özellikleri Genel Bakış sayfamızı ziyaret edin. Ya da bizimle iletişime geçin., biz size yardımcı olalım. 



Baris Kafa 28 Jun 2018
+90 (850) 840-8180