Online Tahsilat Sistemi Özellikleri

online tahsilat sistemi ozellikleri
Online Tahsilat Sistemi

Ürün veya hizmet satışı karşılığı yapılan tahsilat yöntemlerinden bir tanesi de kredi kartı ile tahsilattır. Kredi kartıyla tahsilat; fiziki pos, mail order ve günümüzde oldukça yaygınlaşan online tahsilat sistemleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Fiziki poslar, sadece müşteriyle bir araya gelinebildiğinde kullanılabilmektedir. Mail order ise uzak müşterilerden tahsilatta kullanılmaktadır. Ancak mail order ile tahsilatta müşteri kredi kartı bilgilerinin yazılı olarak bir evrak üzerinde olması hem firma hem de müşteri tarafında tedirginlik yaratmaktadır. İşte bu iki ödeme yöntemini de içinde barındıran online tahsilat sistemleri ile hem ödemeyi yapan müşteri, hem de tahsilatı yapan firmaya güvenli bir platform sunmaktadır.

3D Güvenlikli Altyapı

Online tahsilat sistemi özelliklerinin belki de en önemlisi 3D güvenlikli bir altyapı kullanılmasıdır. Kredi kartı sahibinin bilgisi olmadan, kredi kartından çekim yapılmamasını sağlayan sistem 3D Secure olarak adlandırılmaktadır. Online tahsilat sistemlerinde  3D secure ile ödeme yapılırken, ilgili kredi kartı bilgileri girildikten sonra ödeme yapılan ekran bankanın ekranına yönlenir, bu yönlenme sırasında banka tarafından kredi kartı sahibine  onay kodu gönderilmektedir. Açılan ekranda kredi kartı sahibine gelen 3D güvenlik kodu girişi yapılırsa ödeme başarılı olarak gerçekleşir. Belirlenen sürede telefona gelen şifre ekrana girilmediği takdirde ödeme işlemi gerçekleşmez. Özetle kredi kartı sahibinin bilgisi dışında karttan tahsilat yapılamaz.

Muhasebe entegrasyonu

Bayi, alt bayi veya müşterilerden alınan ödemeler ilgili cari hesaplara otomatik olarak işlenmektedir. Bu sürecin otomatikleştirilmiş olması muhasebe ve finans departmanlarının is yükünü azaltacak, zaman kaybını önleyecek ve manuel işlemler sırasında olası hataların önüne geçmiş olacaktır.

Zaman ve mekan bağımsız

Online tahsilat sistemi özelliklerinden bir tanesi de, uzaktaki veya yakındaki müşterilerin, mesai saatinde içinde veya dışında, firmadan herhangi bir kisiyle irtibata geçmeden kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yapıp ödemelerini sağlar.

Özet rapor alabilme

İşletmelerin muhasebe ve finans departmanlarının, her bir banka arayüzüne giriş yapıp rapor almasına gerek kalmadan, tek bir sistem üzerinden hangi firma, hangi bankaya, hangi tarihte ne kadarlık ödeme yapmış sorularının cevaplarına birkaç butonu tıklayarak ulaşabilir.

İptal-iade süreçleri

Müşterilerin yaptığı hatalı veya yanlış ödemeler için firmaların bankalarla irtibata geçip, iptal veya iade talimatı vermesine gerek kalmadan, sistem üzerinden tek tuşla ilgili ödemenin iptal veya iadesini gerçekleştirebilir.

E-posta ve sms ile ödeme bilgilendirmesi veya ödeme talebinde bulunma

Online tahsilat sistemine kayıtlı müşterilerinize sistem üzerinden e posta veya sms aracılığıyla tahsilat hatırlatması yapıp ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Müşteri kendisine gelen e posta veya sms içerisindeki ödeme linkini tıklar ve sisteme otomatik giriş yapmıs olur. İlgili bilgileri doldurarak ödemesini gerçekleştirir. Gerçekleştirilen basarili ödeme sonucunda müşteriye ve firma ilgili sorumlusunda eposta ve sms ile ödeme alındı bilgilendirmesi yapılır. 

Responsive tasarım ödeme sayfası

İnternet bağlantısı olan farklı ekran boyutlarındaki akilli cihazlardan ödeme sayfası açıldığında cihaz boyutuna göre orantılı olarak değişebilmektedir. Bu durum kullanıcının site içerisinde yazıları rahat okuyabilmesine, görselleri takip edebilmesine özetle menüler arasında rahatça gezebilmesine imkan sağlar.

Online tahsilat sistemi özellikleriyle ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz 0850 840 8180 numaralı telefon üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bilgi@pospratik.com mail adresinden de sorularınızı gönderebilirsiniz. 

online tahsilat sistemi pratiktir.
online tahsilat sistemi isinizi kolaylastirir.

gelismis online tahsilat sistemi

yetenekli online tahsilat sistemi

Mustafa Elol 08 Jan 2018
+90 (850) 840-8180