Online Tahsilat Sistemi Nedir?

Online Tahsilat Sistemi Nedir?
Online Tahsilat Sistemi

Internetten kredi kartı ile tahsilat yapmak isteyen firmaların kullanımına sunulan portallar genel olarak online tahsilat sistemi adı altında anılmaktadır. 

Firmaların yaptığı tahsilatlar, bankalardan alacağı veya halihazırda sahip olduğu sanal pos hesaplarına aktarılır. Yaygın olarak abonelik usulü çalışan bu portal herhangi komisyon veya işlem ücreti kesmezler. Sanal pos altyapısı sunan bankaların uygulayacağı pos oranlarını bankaları ile yapacakları anlaşmalar dahilinde bankaya ödemeleri gerekir. Firmalar bu portal yardımı ile kendilerine yansıtılan bu oranları müşterilerinden, bayilerinden veya alt bayilerinden kendi belirleyecekleri, müşteri gruplarına özel tanımlanabilen vade oranlarını müşterilerine yansıtarak tahsilat yapabilirler.

Havale, EFT, çek, senet gibi ödeme yöntemleri ile yapılamayan tahsilatlar, online tahsilat sistemi ile daha kolay yapılabilir. Tüm ödemelerin tek bir noktada toplanacak olması da finansal yönetimi kolaylaştıracak, muhasebe is yükünü hafifletecek, zaman kayıplarını önleyecektir.

  • Responsive tasarıma sahip (mobil uyumlu); cep telefonu ve tablet uyumlu olan PosPratik internet bağlantısı olan tüm cihazlar üzerinden tahsilat imkanı sunmaktadır.
  • Online tahsilat sistemi üzerinden yapılan ödeme sonucunda, ödemeyi yapan bayi, alt bayi,müşteri ve tahsilat yapan firmaya ödeme bilgilerini içeren dekont gönderilmektedir.
  • Online iptal veya iade imkanı ile banka ile gerçekleşmesi olası problemler tamamen ortadan kalkmaktadır.
  • Tüm ödemeler 128 Bit SSL şifreleme, 3D secure ile gerçekleştirilir, tüm verileri şifreleri olarak transfer edilir.
  • Türkiye’de faaliyetteki tüm banka sanal POS'lari ile entegre çalışabilmektedir.
  • Firma yönetici panelindeki grafiksel raporlarla özet bilgi, tahsilat ve pos raporları ile de detaylı bilgiye ulaşılabilir.
  • Online Tahsilat Sistemi üzerinden müşteriler ödeme yaptığında entegrasyon ile ilgili ERP sistemine aktarımı sağlanır.

Mustafa Elol 15 Nov 2016
+90 (850) 840-8180