Otellerde Tahsilat Sistemi Kullanımı

otel için güvenli tahsilat sistemi
Tahsilat Sistemi SMS E-Posta

Turizm sektöründe tahsilat sürecinde yasanan zorluklar sektörün başlıca problemleri arasındaki yerini almıştır. Özellikle uzaktan yapılan kredi kartı ile tahsilatlar sırasında şirketlerin çok dikkatli davranmaları gerekmektedir. Uzaktan kredi kartı ile ödeme, mail order veya online tahsilat sistemi aracılığıyla alınabilir. Şimdi bu iki seçeneği kısaca inceleyelim.

Mail Order ile Tahsilat

Mail order ile tahsilat yapacak firmalar, müşterilerine doldurması için bir form gönderirler, içeriğinde müşterinin ad, soyad ve kredi kartı bilgilerinin doldurulacağı alanlar bulunmaktadır. müşteri bu alanları doldurup imzaladığı formu(şirket ise kaşeli olarak), firmaya veya faks yoluyla iletmesi gerekmektedir. ayrıca bazı firmalar kimlik fotokopisini de talep etmektedir. Aldıkları formlar üzerindeki bilgileri fiziksel poslar üzerinden ilgili tutarı tahsil etmektedir.

Mail order ile tahsilat yönteminde yasanan problemler;

  • Müşteri kredi kartı bilgilerini paylaşmak istemeyebilir. Bu nedenle satış gerçekleşmeyebilir.
  • Firma, müşteriden temin ettiği kredi kartı bilgilerinin üçüncü şahısların eline geçmesini engelleyemeyebilir. Bu durum firmayı maddi olarak zarara uğratacağı gibi, firmaya duyulan güveni de olumsuz yönde etkiler.
  • 3. şahıslara ait kredi kartı ile yapılan mail order işlemlerinden doğan chargeback durumunun ortaya çıkması. Chargeback (Ters İbraz); müşterinin, kredi kartından yapılan tahsilata itiraz etmesi durumu olarak açıklanabilir.

Firmalar, chargeback işleminden dolayı verdikleri hizmetin ücretini iade etmek zorunda kalabilir. 3D secure altyapıya sahip online tahsilat sistemi kullanılması bu riski ortadan kaldıracaktır.

Chargeback sayısının artması bankanın, otele hizmet vermeyi bırakmasına yol açabilir.

Online Tahsilat Sistemi

PosPratik Online Tahsilat Sistemi, firmaların kendilerine özel oluşturulan ödeme sayfası üzerinden tahsilat yapılabilmesini sağlayan e-tahsilat sistemidir. Oteller, sattıkları hizmetin karşılığını kredi kartı ile 3D secure altyapısını kullanarak taksitli veya tek çekim tahsilat gerçekleştirebilir.

Tatil satın alacak müşteri, satın alma işlemini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmek ister. Online tahsilat sistemi bu beklentiye cevap olacaktır. Firmaya özel oluşturulan ödeme sayfası üzerinden müşteri, akilli telefon, tablet veya bilgisayar aracılığıyla kredi kartı bilgilerini ve bankadan gelen onay kodunu kimseyle paylaşmadan kendisi girerek ödeme işlemini gerçekleştirir. Gerçekleştirilen ödeme anında firma ekranına düşer ve satış işlemi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmiş olur.

Oteller online tahsilat sistemi ile, 3D secure kullanabilir, SMS veya E-Posta ile tek tuşla tahsilat talebinde bulunabilir, mobil cihazlardan ödeme alabilir ve online iptal-iade işlemlerini gerçekleştirebilir. Muhasebe entegrasyonu özelliğimi kullanarak tahsilat sistemi ile yerel muhasebe veya ERP sistemleri ile aktarım sağlayabilir.


Oteller için Güvenli Tahsilat Sistemi ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz 0850 840 8180 numaralı telefon üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bilgi@pospratik.com mail adresinden de sorularınızı gönderebilirsiniz.

Mustafa Elol 08 Jul 2017
+90 (850) 840-8180