E-Tahsilat Sistemi Kullanan Sektörler

e-tahsilat sistemi
E-Tahsilat Sistemi Online Tahsilat Sistemi

Rekabetin yüksek olduğu pazarlarda, marka ve ürün olarak tutunmak oldukça zordur. Artık işletmeler yüksek kar marjlarından çok, düşük maliyetler hedefleyerek karlılıklarını koruyabilmekte veya arttırabilmektedir. Mevcut koşullarda satış yapabilmek zor iken satılan ürünün tahsilatını yapmak zahmetli bir süreçtir. İşletmelerin ticari yaşamlarında nakit akışları düzenli olmayabilir veya likidite durumu beklenen düzeylerde bulunmayabilir. Bu nedenle ürün satışı yapılan firmalara birçok ödeme seçeneği sunmak müşterilerin ödeme aşamasını tamamlamaları açısından önemlidir. Aksi takdirde ödemesi alınamayan satış işletme için bir kayıp olacaktır. 

E-tahsilat sistemi, her sektörün tahsilat ihtiyacını karşılayabilecek bir yapıya sahip olduğundan, sektör ayrımı olmadan tahsilat problemi yasayan birçok sektörlerde kullanılabilir. Yaygın olarak üretici, tedarikçi, dağıtıcı firmalar e-tahsilat sistemi kullanmayı tercih etmektedir.

Bayilik yapısına sahip firmaların, bayilerinden, alt bayilerinden veya müşterilerinden ödeme alabilmesini sağlayan e-tahsilat sistemi, işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda kullandıkları ERP(Muhasebe) programları ile de entegre olarak çalışmaktadır. Bu imkan firmaların finans ve muhasebe departmanlarının zamanını daha etkin kullanması ve olası hataların önüne geçilmesini sağlar. Bayilerin sisteme giriş yaparak gerçekleştirdikleri ödemeler firma muhasebe programındaki cari hesabına otomatik olarak işlenmektedir.

E-tahsilat ile tedarikçi firmalar, verilecek yetkiler kapsamında bayilerine, kendi müşterilerinden ödeme alabilme imkanı sağlamıştır. Bayiler, müşterilerinden kredi kartı ile taksitli tahsilat yapabilir. Alınan bu ödemeler tedarikçi firma bayi(cari) hesabına alacak olarak aktarılır.

E-Tahsilat Sistemi Özellikleri

PosPratik-Ozellikler

Kredi Kartı ile Tahsilat : Müşteriler kredi kartı ile tek çekim veya taksit imkanlarıyla online ödeme yapabilir.

Mobil Uyumlu : Cep telefonları veya tablet cihazlar üzerinden kredi kartı tek çekim veya taksitli ödeme alma imkanı.

Responsive Tasarım : Farklı ekran boyutlarındaki tüm cihazlar üzerinden ödeme yapabilme.

Bayi-Alt Bayi Tahsilat : Bayilere kredi kartı ile taksitli veya tek çekim ödeme avantajı.

Anında İptal/İade : Müşterilerden alınan ödemeler tek tıkla iptal veya iade edilebilir.

Dövizli Tahsilat : Özellikle ihracat yapan firmalar dolar ve euro tahsilatı yapabilir.

İsletmeye Özel Domain : Firmaya özel kurulan ödeme sayfası üzerinden tahsilat imkanı.

Yüksek Güvenlikli Platform : PosPratik 3D secure uyumludur. Kart bilgileri ve yapılan tüm işlemler 256 Bit SSL ile şifrelenmektedir.

Tüm Bankalar ile Uyumlu : Türkiye’de faaliyette olan tüm bankaların sanal poslari ile entegre çalışmaktadir.


Kurumsal Tahsilat Sistemi ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz 0850 840 8180 numaralı telefon üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bilgi@pospratik.com mail adresinden de sorularınızı gönderebilirsiniz.

Mustafa Elol 01 May 2017
+90 (850) 840-8180