E-Tahsilat Sistemi Nasıl Kullanılır?

e-tahsilat sistemi nasıl kullanılır
E-Tahsilat Sistemi Online Tahsilat Sistemi

Türkiye’deki kredi kartı ve banka kartı sayısı toplamı  nüfusun 2 katından fazladır.  Bu toplamın üçte biri yani yaklaşık 60 milyonu kredi kartıdır. Kredi kartı bu kadar yaygın iken ticaret yapan isletmelerin de tahsilat seçeneklerinden bir tanesinin kredi kartı tahsilatı olması kaçınılmazdır. Kredi kartı ile tahsilat üç şekilde gerçekleştirilebilir. Fiziki poslar ile, mail order ile ve bu iki seçeneği de barındıran online tahsilat sistemi üzerinden.

E-Tahsilat Sistemi ile Neler Yapılabilir?

İşletmenize özel olarak açılan sayfanıza yönetici olarak giriş yapıp müşterileriniz için oluşturacağınız kullanıcı adi ve şifrelerle, müşterileriniz sisteme giriş yaparak sizinle irtibata geçmeden diledikleri zaman 3D güvenlikli ödeme yapabilirler. Online tahsilat sistemi üzerinden yaptığınız tahsilatların takibini yapabilir, bu tahsilatların otomatik olarak muhasebe programına aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle tahsilatların manuel olarak islenmesine gerek kalmaz.

E-Tahsilat Sistemi Güvenli midir?

3D Secure kullanılan bu sistemde müşteri kredi kartı ile yapılan ödemeler, müşterinin bilgisi dahilinde telefonuna gelen onay kodu ile yapılmaktadır. Müşterinin kredi kartı bilgileri şifrelenerek banka ekranlarına gönderilmekte ve bankaların güvelikli ekranlarında ödemeler gerçeklemektedir.

E-Tahsilat Kurulum Süreci Nasıl İsleyecek?

Satın aldığınız online tahsilat sistemi subdomain veya dilediğiniz bir adres üzerinden yayınlanacaktır. Kurulum işlemleri satın aldığınız firma tarafından gerçekleştirilmektedir. Kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra firmanız personellerine eğitim verilerek programın nasıl kullanıldığı öğretilecektir. Artık yapmanız gereken sadece yapılan tahsilatları kontrol etmek.

Ödemelerin İptal/İade İşlemleri için bankayı mı arayacağız?

Online tahsilat sistemleri öncesinde kredi kartı ile yapılan iptal veya iade işlemleri oldukça zahmetliydi. Ancak artık iptal/iade işlemleri için çok uzun zamanlara ve is yüküne ihtiyaç yok. Müşteriniz sistem üzerinden yapmış olduğu ödemede hata yaptı (tutar,taksit sayısı vb.) ve ödemenin müşteriye geri gönderilmesi gerekiyor. İste böyle durumlarda bankayı aramadan, gelen ödeme seçilerek tek tıkla geri gönderilebilir.

E-Tahsilat Sisteminde Kredi Kartına Taksit İmkanı Var mi?

E-Tahsilat sistemi, kredi kartına 12 taksite kadar işlem imkanı tanımaktadır. Sadece taksit işlemi değil tek çekim ile de tahsilat yapabilirsiniz.

E-tahsilat sisteminin kullanımı ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz 0850 840 8180 numaralı telefon üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bilgi@pospratik.com mail adresinden de sorularınızı gönderebilirsiniz.

Mustafa Elol 05 Jan 2018
+90 (850) 840-8180