E-Tahsilat Sistemleri Nedir?

e-tahsilat sistemleri
E-Tahsilat Sistemi Online Tahsilat Sistemi

Kredi kartı kullanım sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Teknolojinin gelişimi, internetten alışveriş ve online ödeme seçeneklerinin artması, nakit taşımak yerine kart ile ödeme alışkanlığının gelişimi, kredi kartı sayısının artmasına neden olmuştur.

Türkiye'de halihazırda 58 milyonun üzerinde kredi kartı kullanıcısı bulunmaktadır.  Teknolojinin gelişimi ve kredi kartı kullanımının artması online ödeme sistemlerine olan ilgiliyi de doğal olarak arttırmıştır. Özellikle tahsilat sorunu yaşayan firma ve işletmeler, müşterilerine nakit ödeme haricinde kredi kartı ödeme imkanı sunabilmek için mobil ve web tabanlı ödeme çözümlerini bünyesinde barındıran e-tahsilat tercih etmektedir. Yaygın olarak ifade şekli olarak yer bulan e-Tahsilat Sistemleri tanımı, işletmelerin, bayi, alt-bayi veya müşterilerinden online olarak kredi kartı tahsilatı yapmalarını sağlayan sistemler olarak kullanıcılar tarafından bilinmeye başlamıştır. Bu ticaretin içerisinde her bir satıcı ve tedarikçi kendi müşterileri için bu sistemleri tercih etmektedir.  

E-Tahsilat Sistemleri Uzmanı "PosPratik"

Firmaların halihazırdaki web sitelerinde oluşturulacak alt alan adi veya yeni alınacak bir alan adına firmalara özel web sitesi oluşturulur. Oluşturulan web sitesi üzerinden, bayiler, alt bayiler ve müşteriler firmanın tahsis etmiş olduğu kullanıcı bilgileri ile sisteme giriş yapıp, ödemelerini gerçekleştirebilir. Firmalar; PosPratik e-tahsilat sistemlerini, fiziksel pos cihazları gibi de kullanabilir.

Online Ödeme Sayfası

Bayiler, alt-bayiler ve müşteriler firmaların kendilerine verdikleri kullanıcı adi ve şifreler ile ödeme sayfasına giriş yaparlar. Ödeme tutarı, kart bilgileri ve açıklama girişinden sonra firmaların vermiş olduğu ödeme imkanları doğrultusunda( taksit sayısı, vade oranları vb.) ödemelerini gerçekleştirebilirler. Firmalar müşteri gruplarına özel, taksit imkanları veya vade oranları belirleyebilir. PosPratik E-Tahsilat Sistemleri, 256 Bit SSL şifreleme sistemleri ile koruma altına alınmaktadır. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm bankaların sanal pos'ları ile entegre çalışabilmektedir. 3D secure (kredi kartıi sahibine ait telefona gelen onay kodu) ile birlikte müşteriler güvenli bir şekilde ödemelerini gerçekleştirmektedir. Firmalar PosPratik E-tahsilat Sistemi ile tahsilat süreçlerini kısaltabilir, tahsilatların hesaplara işlenmesi, borç-alacak takiplerinde yapılacak olası hataların önüne geçebilir. Finans departmanlarının daha rahat planlama yapmasını sağlayabilir.  

Isinizi gelistirecek çözüm e-tahsilat sistemleri dir.

Mustafa Elol 29 Nov 2016
+90 (850) 840-8180