Sanal Pos nasıl alınır ve nelere dikkat edilmelidir?

sanal pos kullanımı
Online Tahsilat Sistemi Sanal Pos

Sanal POS'ların online tahsilat sistemlerinde kullanımı öncesinde “sanal pos nedir?” sorusunda kısaca değinelim.

Sanal Pos Nedir?

Online ortamda kredi kartından ödeme alınabilmesi için kullanılan sistemlerdir ve yerel bankalar ve 3ncü parti firmalar tarafından temin edilmektedir. Sanal pos sahibi olabilmek için firma olarak bankalara başvuru yapmanız gerekmektedir. Bankalara başvuru yapabilmek için ve onay alabilmek için sanal POS'unuzu kullanabileceğiniz SSL sertifikasına sahip güvenilir bir altyapıya ihtiyacınız olacak. Bu altyapıyı e-ticaret siteleri veya online ödeme sistemleri sağlamaktadır. Başvuru süreci akabinde onay alınan sanal pos'larınızı, bu sistemlere kurarak kredi kartından ödeme alabilirsiniz.

Hangi kredi kartlarına taksit yapmak isterseniz o platforma destek veren bankalara sanal pos başvurusu yapmanız gerekmektedir.  Bonus, Word, Axess, Maximum, Cardfinans ve Paraf  olmak üzere 6 farklı platform bulunmaktadır. Her bir platform için bir adet bankaya sanal pos başvurusu yapmanız yeterli olacaktır. Örneğin Bonus kartlara taksit yapabilmek için Garanti Bankası, Denizbank veya Türk Ekonomi Bankası’ndan sadece bir tanesi ile sözleşme yapmanız yeterli olacaktır. Eğer müşterilerinize taksit imkanı sunulmayacaksa istediğiniz bir bankadan sadece bir adet sanal pos almanız yeterlidir. Tek çekim olarak tüm kartlardan ödeme alabilirsiniz

PosPratik Online Tahsilat Sistemi

Bankalardan alınan sanal poslar, teknik destek ekibinin kontrolü dahilinde sisteme eklenir. Artık online bir tahsilat sistemine sahipsiniz. Firmanızın tüm kredi kartı tahsilatlarını bu sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Online Tahsilat Sistemi Özellikleri

  • Bayi, alt bayi veya müşterilerinizden taksitli veya tek çekim olarak ödeme alabilirsiniz. Bankalardan temin ettiğiniz sanal pos "+" taksit kampanyalarınızı sisteme ekleyebilir, bu kampanyaları dilediğiniz müşteri grubuna sunabilirsiniz.
  • Ödeme alacağınız müşterinize SMS veya E-Posta göndererek tahsilat talebinde bulunabilirsiniz. Müşterileriniz kendilerine gelen ödeme talebindeki linke tıklayarak talep ettiğiniz tutardaki ödemelerini gerçekleştirebilir.
  • 3D ödeme ile müşterileriniz telefonlarına gelen onay kodu ile birlikte ödemeyi gerçekleştirebilir. Böylelikle mail order tahsilatında yasanan chargeback(geri ödeme) riskini ortadan kaldırmış olursunuz.
  • Olası hatalı ödemeleri sistem üzerinden tek tıkla iptal veya iade edebilirsiniz.
  • Döviz hesabınız varsa dövizli tahsilat, sadece TL hesabınız varsa dövize endeksli tahsilat yapabilirsiniz.
  • ERP/Muhasebe entegrasyonu sayesinde, ödemelerin ilgili cari hesaplara manuel olarak aktarılması sırasında gerçekleşebilecek olası hataların önüne geçebilir. Bu işlemlerden doğacak fazla is gücünü kaybını minimize edebilirsiniz.
Online tahsilat sistemlerinde  ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz 0850 840 8180 numaralı telefon üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bilgi@pospratik.com mail adresinden de sorularınızı gönderebilirsiniz.

Mustafa Elol 04 Jan 2018
+90 (850) 840-8180