Sanal Pos Başvurusu ve Kurulumu Nasıl Yapılır ?

.

Sanal Pos Başvurusu ve Kurulumu
Sanal Pos

Sanal Pos kurulumu, kredi kartlarından online olarak internet üzerinden ödeme almak isteyen firmaların ve e-ticaret sitelerinin ilgilenmesi gereken bir konudur. Siteye gelen kullanıcıların kredi kartları ile ödeme yapabilmeleri için sanal Pos entegrasyon işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir.

Gereken Belgeler Nelerdir?

Bankalardan sanal Pos alabilmek için bazı aşamaların tamamlanması gerekir. Bu asamalar nelerdir, onları inceleyelim.

  • Başvurular işletme sahibi tarafindan yapılır. Şahıs, limited ya da anonim şirket olmanız fark etmez.
  • Garanti, iptal ve iade koşulları, gizlilik, güvenlik politikası, ürün ve hizmet teslimine ait bilgiler site içerisinde açık bir şekilde yer almalıdır.
  • Ödeme alacağınız sitenin mutlaka bir SSL yani bir güvenlik sertifikasına sahip olması gerekir. İnternet sitenizin sayfaları SSL şifreleme sistemleri ile koruma altına alınmış olur.
  • Ödeme sayfanızda, başvuru yaptığınız bankanın logosu olmalıdır.
  • Üzerinden ödemelerin alınacağı sitenin erişilebilir durumda olması gerekir. Ayrıca site içerisinde bulunan ödeme sayfası bankanın yapacağı kullanıcı testlerinden de başarılı bir şekilde geçmesi gerekir.
  • Ödeme sayfanız içerisinde kredi kartı ile ödeme seçeneği olmalıdır.
  • Sitenizde firmanıza ait iletişim bilgileri açık bir şekilde belirtilmelidir.
  • Üzerinden ödemeleri alacağınız sitenizin Statik IP’ye sahip olması gerekir.

Yukarıdaki ifade edilen gereksinimleri karşılaştıysanız ve bankanın size vermiş olduğu başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurduysanız, başvuru formunuz banka tarafindan incelemeye alınacaktır. Bankanın başvurunuzu incelemesi yaklaşık 1-2 hafta sürecektir. Sanal pos başvurunuzun basarili bir şekilde sonuçlanması halinde, sanal Pos bağlantısının aktif edilebilmesi için banka size özel bazı bilgileri paylaşacaktır.

Banka tarafindan size verilen bağlantı bilgilerini, ki bu bilgiler bankadan bankaya değişiklik gösterecektir, sisteme girerek sanal Pos kurulumunu sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Pospratik içerisindeki her bankaya özel sanal Pos entegrasyon sayfaları ile bankalardan aldığınız bilgileri hiçbir yardıma ihtiyaç duymadan sisteme tanıtabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Sanal Pos entegrasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için Sanal Pos Entegrasyonu başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.


Pospratik - Online tahsilat sistemi yazılımı ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz (850) 840-8180 numaralı telefon üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca bilgi@pospratik.com mail adresinden de sorularınızı gönderebilirsiniz.

Caner Yiğit 20 Jan 2018
+90 (850) 840-8180