Sanal Pos Entegrasyonu

.

sanal pos entegrasyonu
Sanal Pos Vpos Online Tahsilat

Sanal pos nedir ?

Mağazalarda yaptığımız alışverişlerde kredi kartları ile yapılan ödemlerde kullanılan pos cihazlarının, internet üzerinden kullanılan türlerine sanal pos (virtual point of sale) denilir. Online olarak internetin olduğu her her yerden ödeme alınabilmesini sağlamak için geliştirilmiş bir sistemdir.

Sanal pos alabilmek için bankaların onay süreçlerinden geçmiş olmanız gerekir. Onay süreçlerini basarili bir şekilde tamamlayabilmek için güvenli bir alt yapıya sahip olmalısınız.

Nereden Alınır ?

Hemen hemen tüm bankaların kendilerine ait api'ler üzerinden ödeme alt yapıları vardır. Bunun için her bankaya ayrı ayrı başvurarak bankaların sanal pos bağlantılarını sisteminize dahil edebilisiniz. Başlıca sanal pos’lar ;

  • Akpos (Akbank)
  • TEB (TEB)
  • VPOS-724 ( Vakıfbank)
  • Finans Web Pos (Finansbank)
  • POSNET (Yapıkredi)
  • İşbankası (İş Bankası)
  • Ziraat (Ziraat Bankası)
  • Garanti (Garanti Bankası)

Nasıl Çalışır ?

İnternet üzerinden alışveriş yapan bir müşteri kredi kartı bilgilerini açılan ödeme sayfasına girer, bilgiler internet üzerinden bankaya iletilir. Banka alınan talebi değerlendirir ve sonucu, olumlu ya da olumsuz, olumsuz ise nedeni ile birlikte, ödeme talebinde bulunan kişiye geriye döndürür. Tüm bu işlemler internet üzerinden sanal ortamlarda gerçekleştirilir. Tüm bu süreçte güvenlik çok büyük önem arz etmektedir. Banka ile kullanıcı arasında oluşan bu trafik, SSL sertifikaları ve 3D secure ile güvence altına alınır.

Pospratik Sanal Pos Entegrasyonu

Pospratik, şu an Türkiye’de hizmet veren 21 bankanın sanal Pos entegrasyonunu hazır olarak sunmaktadır.

Bankalar sanal Pos’larının başka sistemler tarafından kullanılabilmesi için müşterileri ile farklı güvenlik parametreleri paylaşırlar. Paylaşılan bu parametreleri sizin açılan Pospratik hesabı içerisinde tanımlanır. Bu tanımlamaların kolaylıkla yapılabilmesi için her bankanın sanal Pos entegrasyonu için hazırlanan özel sayfalar içerisinde saniyeler içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Pospratik uzmanları tarafından, Bankaların kendi altyapılarında yaptıkları tüm güncellemeler ve değişiklikler anlık olarak sisteme yansıtılır. Böylelikle tahsilatlarınızın sorunsuz bir şekilde devam etmesi sağlanmış olur.

Pospratik ile birlikte gelen, işinizde fark yaratacak diğer özelliklerle ilgili daha çok bilgi olmak isterseniz Online Tahsilat Sistemi ve Online Tahsilat Sistemleri Sanal Pos Kullanımı yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Pospratik - Online tahsilat sistemi yazılımı ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz (850) 840-8180 numaralı telefon üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca bilgi@pospratik.com mail adresinden de sorularınızı gönderebilirsiniz.

Caner Yiğit 08 Jan 2018
+90 (850) 840-8180